قوانین کار در ترکیه
پیش از این گفتیم که کشور ترکیه ویزایی تحت عنوان جستجوی کار ندارد و متقاضی باید در این کشور یک پیشنهاد کاری دریافت کند. این پیشنهاد از سوی کارفرما، بایستی تاییدیه اداره کار و مهاجرت کشور ترکیه را بگیرد. این شرایط به هیچ عنوان قابل چشمپوشی نخواهد بود.
پیشنهاد کاری که از سوی یک کارفرما در ترکیه باید صادر شود، لازم است اصول و چارچوب خاصی را رعایت کند. اول این که اگر شخص متقاضی در خاک کشور ترکیه است، شرایط کلی برای او بهتر از سایر افراد خواهد بود. تعداد زیادی از مردم ابتدا با وارد خاک ترکیه شده و پس از آن شغل مورد علاقه خود را انتخاب میکنند. اگر از کشور ایران قصد دریافت ویزای کار ترکیه را دارید، شرایط به مراتب برای شم سختتر است؛ زیرا کارفرما باید این را اثبات کند که چرا یک شخص ترک را به جای یک شخص ایرانی برای شغل مورد نظر خود انتخاب نکرده است. از این رو اگر کارفرمای شما، یکی از خویشاوندان شما بوده شرایط ممکن است برای شما بهتر شود.
شرایط جاب آفر در ترکیه
همانگونه که به آن اشاره کردیم، به دلیل آن که داشتن پیشنهاد کاری معتبر از سمت یک کارفرمای ترکی جزء مدارک اصلی برای گرفتن ویزای کاری در ترکیه به حساب میآید، گرفتن ویزای کاری بدون داشتن امکانپذیر نیست. از آن جایی که کارفرمایان ترکیه برای استخدام نیری کار خارجی به مهارت زبان ترکی و انگلیسی و همچنین مدرک تحصیلی شخص توجه میکنند، برخورداری از این دو مهارت یکی از مهمترین شرایط ویزای کاری ترکیه از راه پیشنهاد کاری یا جاب آفر محسوب میشود. لازم به ذکر است که داشتن سابقه کاری درخشان نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر درخواست کار در شرکتی را دارید که مشتریان آنها معمولا افراد خارجی هستند، تسلط داشتن شما به زبان انگلیسی یک امتیاز محسوب شده و تنها با داشتن این مهارت هم امکان استخدام شما وجود دارد. در کنار تمام این مهارتهای گفته شده، تسلط و آشنایی شما با دیگر زبانهای خارجی نظیر آلمانی، عربی و… نیز شانس شما را در پیدا کردن فرصت شغلی عالی در کشور ترکیه بیشتر میکند.
امتیاز بندی ویزای کار ترکیه
براساس گزارش گروه «ایچ اس بی سی» ترکیه در لیست بهترین کشورها برای زندگی و کار افراد خارجی رتبه 7 را به خود اختصاص داده است. طبق یک نظرسنجی، 62 درصد از افراد شاغل خارجی در کشور ترکیه اظهار داشتند که شرایط کار در این کشور نسبت به کشور خودشان بسیار بهتر است. همچنین 69 درصد افراد گفتند که مردمان کشور ترکیه رفتاری دوستانه با مهاجران خارجی دارند.
هزینه ویزای کار ترکیه
قانون ترکیه به صورتی است که فرقی ندارد شما از خارج این کشور یا داخل آن درخواست ویزای کاری خود را ثبت میکنید. نکتهای که در این بین حائز اهمیت بوده، نیاز شما به داشتن یک پیشنهاد یا قرارداد کاری است. حدودا یک بازه زمانی 90 روزه طول خواهد کشید تا بررسی پرونده شما بعد از ارسال مدارک به اداره MLSS ترکیه انجام شود. اگر با درخواست شما موافقت شود، بایستی به صورت حضوری به اداره مربوطه رفته و ویزای کار و همچنین اجازه دریافت گذرنامه خود را مهر و تایید کنید. دقت کنید که شروع کار برای شما پیش از صدور ویزای کار، دریافت مجوز و اقامت در کشور ترکیه امکانپذیر نخواهد بود. طبق قانون حقالزحمه هزینههای مورد نیاز برای درخواست ویزای کار به شرح زیر خواهد بود:
- هزینه ویزای کار موقت با اعتبار 1 سال: هزینه درخواست برای این ویزای کار 13862 لیر خواهد بود.
- هزینه ویزای کار دائم 1 و 2 ساله: هزینه درخواست برای آن 27724 لیر است.
- هزینه ویزای کار دائم 2 یا 3 ساله: هزینه درخواست برای این ویزا 41586 لیر است.
- ویزای کار مستقل با اعتبار 1 سال: هزینه مورد نیاز برای درخواست برای این ویزای کار 51570 لیر است.
- هزینه پرداختی برای کارت اقامت برای تمام ویزاهای کاری 72 لیر است.
- هزینه ویزای کار با مدت نامحدود: 1386740 لیر خواهد بود
تمدید ویزای کار ترکیه به چه صورت است؟
اگر مایل به تمدید اقامت خود در کشور ترکیه هستید، به شما توصیه میشود که برای تمدید ویزای کاری خود از طریق اداره مهاجرت، سفارت یا ایستگاه پلیس در ترکیه درخواست خود را ثبت کنید. مقامات دولت ترکیه دلایل ارائه داده از سوی شما را برای تمدید این ویزا بررسی میکنند و براساس دلایل گفته شده و همچنین ملیت شما، ویزای جدیدی را به شما میدهند. شایان ذکر است که ویزای کاری ترکیه در ابتدا برای یک دوره 1 ساله به شخص متقاضی داده میشود. اگر که نیاز به تمدید کردن مجوز کاری خود دارید، بایستی در مدت زمان 45 روز اقدام کرده و در صورتی که اجازه اقامت کاری شما در آخرین لیست مشاغل مورد نیاز ترکیه قرار گرفته است، میتوانید براساس آن درخواست تمدید ویزای خود را صادر نمایید. به این صورت مجوز کار تمدید شده از سمت دولت ترکیه به مدت 2 سال دیگر برای شما اعتبار خواهد داشت.
اگر باز هم پس از گذشت 2 سال نیاز به تمدید ویزای کاری خود داشتید و شرایط لازم را دارا هستید، این بار برای مدت 3 سال ویزای کار ترکیه برای شما تمدید میشود. لازم است این نکته را نیز یادآوری کنیم که در صورتی که شما برای مدت 8 سال به صورت متوالی در کشور ترکیه اقامت داشته و مجوز کاری شما تمدید شود، میتوانید در نهایت برای گرفتن ویزای کار دائم ترکیه اقدام نمایید و درخواست خود را به دفتر وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه واقع در شهر آنکارا ارسال کنید.
تبدیل ویزای توریستی به کاری در ترکیه
با توجه به قوانین و ضوابط هر کشوری نمیتوان به طور قطعی گفت که تبدیل ویزای توریستی به ویزای کاری امکانپذیر است. تحت بعضی از شرایط میشود ویزای کاری گرفته یا این که با ویزای توریستی مشغول به کار شد، اما این باور که تبدیل ویزای توریستی به ویزای کاری امکانپذیر است امری غلط است.
در حالت معمولی این امکان وجود ندارد که شخصی با ویزای توریستی وارد یک کشور شده و در آن جا به کار کردن مشغول شود مگر تحت شرایطی که عبارتند از:
- نامزد یا همسر شخص مهاجر اقامت دائم ترکیه را داشته و با ویزای کار یا وارد خاک این کشور شده، در این صورت فرد مهاجر با ویزای توریستی نیز میتواند در ترکیه کار کند.
- اگر شخص توانسته است اقامت دائم ترکیه را دریافت کند و تا پشت سر گذاشتن مراحل قانونی قصد کار کردن در ترکیه را دارد مانعی وجود نداشته و با ویزای توریستی نیز میتواند مشغول به کار شود.
تبدیل ویزای تحصیلی به کاری ترکیه
دانشجویانی که به تازگی فارغالتحصیل شدهاند، میتوانند از طریق سایتهای کاریابی در ترکیه به دنبال شغل مورد نظر خود که برای این افراد در نظر گرفته شده است بروند. تعدادی از مشاغل مناسب برای دانشجویان عبارتند از: تدریس، انواع شغلهای تابستانی، کارآموزی و…
کار کردن در تابستان و همچنین دوره کارآموزی یکی از بهترین شرایط برای دانشجویان جویای کار است. از سویی دیگر اگر دانشجو شرایط تدریس در حوزههای مختلف را دارد، این شرایط کار در ترکیه میتواند منجر به کسب درآمد بالایی برای او شود.
تبدیل ویزای کار به اقامت دائم ترکیه
در هنگام بحث در مورد ویزای کار ترکیه نکته دیگری که بسیار حائز اهمیت است، بحث اخذ اقامت دائم ترکیه و تابعیت این کشور از طریق کار است. طبق ماده 43 تا 45 قانون اتباع خارجی، برای افراد خارجی که در کشور ترکیه به مدت 8 سال بدون وقفه زمانی کار کرده و زندگی میکنند، بعد از تایید وزارت خانه، اجازه اقامت بلند مدت آنها صادر میشود. شایان ذکر است که این اقامت بلند مدت بسته به تصمیمات مقامات دولت ترکیه میتواند به صورت محدود یا نامحدود صادر شود. به بیان دیگر افرادی که به ویزای کار وارد ترکیه میشوند در صورت حفظ موقعیت کاری خود پس از 8 سال میتوانند اقامت دائم این کشور را دریافت کنند.
ویزای کار ترکیه بدون مدرک تحصیلی
خوشبختانه برای کار کردن در ترکیه نیاز به مدرک تحصیلی خاصی نخواهید داشت و تنها داشتن مدرک دیپلم کافی است؛ اما باید توجه کنید که پیدا کردن یک موقعیت شغلی خوب بدون مدرک تحصیلی کاری بسیار دشوار است؛ بنابراین پیشنهاد میشود با داشتن مدارک تحصیلی کامل و همچنین تسلط به زبان وارد کشور ترکیه شوید.
ویزای کار ترکیه با مدرک فنی حرفه ای
یکی از راههای ساده برای مهاجرت به ترکیه از طریق گرفتن ویزای کاری این کشور با داشتن مدرک فنی حرفهای است. شما برای مهاجرت به این کشور با مدرک فنی حرفهای باید حداقل مدرک دیپلم و سابقه کاری 3 ساله داشته و ارائه دهید. فردی که قصد رفتن به این کشور با مدرک فنی حرفهای را دارد بایستی یک کارفرما پیشنهاد کار در ترکیه را به او بدهد.
افرادی که در کارهای جوشکاری، تاسیسات، مکانیکی، لولهکشی، برق و نجاری مدرک فنی حرفهای دارند، میتوانند از بازار کار پر رونقی در ترکیه بهرهمند شوند. برای بعضی از کارها علاوه بر ارائه مدرک تحصیلی لازم است که سابقه کاری مرتبط با رشته نیز قبلا داشته و آن را اثبات کنید. تسلط داشتن به زبان ترکی و انگلیسی یکی از الزامات مهاجرت به ترکیه با مدرک فنی حرفهای است.
- ۰ ۰
- ۰ نظر